Pages Navigation Menu

Just another 80.248.227.115 Sites site

Sevärdheter på Gotland

Image result for langhammarsDet finns vissa sevärdheter som du verkligen inte kan missa när du väl har tagit dig till Gotland via flyg eller båt. Ön är väldigt speciell och har haft en stor betydelse i den svenska historien. Då ön var en handelsplats för produkter från när och fjärran. Dessutom hade den också en stor betydelse för att försvara Sverige mot fiender från andra länder. Ön är verkligen ett historiskt minnesmärke med sin historia och alla sevärdheter som Gotland erbjuder sina besökare.

Platser som du bör besöka

Har du haft besväret och tagit dig till ön så finns det vissa saker som du inte bör missa. Vissa sevärdheter är unika och ensamma av sitt slag och då inte bara i Sverige, men också i övriga världen.

  • Langhammars – Här kan du få de raukar som har satt Gotland på världskartan. Naturen runt raukarna är karg och är vacker med sina hukande enar som har blivit utsatta för väder och vind genom åren. Vissa av raukarna har en höjd på 8-10 meter och de befinner sig på en klapperstenstrand. Det finns inte mycket växter bland den steniga och torra trakten, vilket gör att landskapet blir mycket dramatiskt.
  • Blå Lagunen – Detta är något för dig som gillar att bada och är en mycket populär badplats under sommaren. Från början var det ett kalkbrott där det bröts kalksten, men blev sedan vattenfyllt. Det är lätt att parkera och det finns till och med toaletter i anslutning när nöden är som störst.
  • Gannarve skeppssättning – Denna plats är värt ett besök om du är intresserad av vikingatiden och gravsättningar. Denna gravplats ligger vid kusten och är har byggts för att likna ett skepp. Forskare har kommit fram till att graven härstammar från bronsåldern.

Dessa vara bara några av de platserna som du bör besöka när du kommer till Gotland.