Pages Navigation Menu

Just another 80.248.227.115 Sites site

Sevärdheter du inte får missa

Det finns många sevärdheter på Gotland som du verkligen inte får missa. Naturligtvis hänger det mycket på tycke och smak vad du gillar, men det finns sevärdheter för alla.

Sevärdheter

Här kommer några plImage result for Fårö Fyratser som du inte bör missa:

  • Fårö Fyr – är ett landmärke som sätter Gotland på världskartan och har funnits sedan 1847. Fyren ligger på norra Gotland. Natursceneriet är väldigt vackert runt denna vackra fyr. I närheten ligger badplatsen vid Norsta Auren i närheten. Perfekt för en dagsutflykt!
  • St Karin katedralen – en kyrkoruin som ligger i Visby. Katedralen hette från början St Katarina och byggdes av franciskanerna under 1230-talet och de byggde också ett kloster intill. Ruinen är öppen under sommarmånaderna och på vintern anläggs en skridskobana i ruinen.
  • Ringmuren – stadsmuren runt Visby är ett måste och som du verkligen inte bör missa när du besöker staden och den tillhör numera världsarvet. Den elva meter höga muren hade från början 22 sadeltorn och 29 marktorn, men numera finns bara 27 marktorn kvar. Missa inte Kruttornet och Kärleksporten som finns inbyggda i Ringmuren.
  • Lummelundgrottan – är för dig som gillar äventyr. Grottan är fylld med massor av stenformationer och andra spännande saker. Grottan är öppen varje dag från maj till september. Ett tips är att se till att ha en jacka med dig eftersom temperaturen bara är åtta grader. Du kan delta i en guidad tur eller vara med om ett grottäventyr som är väldigt unikt och speciellt.

Slutord

Dessa sevärdheter är bara ett axplock av vad Gotland har att erbjuda sina besökare. Det finns allting något att göra året runt om du skulle vilja göra det. Gotland är en mytomspunnen och legendarisk ö som verkligen är värd att besöka. Du kan ta båt eller flyg till ön om du känner för att vara med om äventyr utöver det vanliga.