Pages Navigation Menu

Just another 80.248.227.115 Sites site

Att campa på Gotland

Många förknippar kanske camping med ändlösa nätter på hårda liggunderlag, med ett ojämnt underlag som får hela kroppen att värka. Kanske har tältet rasat under natten och man vaknar med tältduken svept om sig och alla nattens ljud kommer obehagligt nära under småtimmarna. Men camping idag kan vara en upplevelse långt ifrån dessa nämnda exempel och att bo i ett tält, husvagn eller Image result for hotelhusbil kan vara lika bekvämt som att bo på hotell.

Glamping är ett relativt nytt fenomen som bygger på så kallad “glamorös camping” där camping har tagits till en helt ny nivå med hjälp av lyxigt inredda tält och tillgång till allt som vanligtvis kan erhållas på ett bättre hotell, men med campingens närhet till naturen. Att glamping är en trend som växer ser vi många exempel på, och ett av de senaste tillskotten till denna trend är bubbelhotell där man har fantastisk panoramautsikt över naturen och stjärnhimlen utanför. Även om kanske just bubbelhotellen inte har hittat hit riktigt än kan lyxig glamping upplevas i härliga safaritält i exempelvis Visby Strandby och Havdhem.

Om man har med sig sin egen campingutrustning finns det flera campingplatser på Gotland där man får ett strandnära boende med tillgång till dusch, tvätt och WC. På de flesta campingplatser finns caféer, restauranger och möjligheter till nöjen och underhållning på dansbanor och discon. Viktigt att komma ihåg är dock att Gotland är ett oerhört populärt resmål, inte minst under medeltidsveckan och Almedalsveckan. Om du vet vart du vill bo är det klokt att boka sin campingplats i god tid innan. Naturligtvis erbjuder den svenska allemansrätten en oerhörd frihet när det gäller val av övernattningsplats, men det är viktigt att komma ihåg att allemansrätten inte tillåter att man campar i betesmarker, vid bostadshus eller inom vissa naturreservat. Även här är det viktigt att kolla vad som gäller innan man slår läger för natten.