Pages Navigation Menu

Just another 80.248.227.115 Sites site

Mat och nöje på Gotland

På Gotland kommer du inte ha svårt att hitta passande restauranger eller nöjen. Här kan du som golfintresserad finna mycket roliga tävlingar och banor att följa. Är du kulturellt intresserad kommer du heller inte bli missnöjd om du gör ett besök på Gotland. Det finns aktiviteter för både barn och vuxna. Här nedan listas några av alla de aktiviteter som du kan ägna dig åt på Gotland.

Image result for KneippbynKneippbyn

Kneippbyn kan man kalla för ett sommar- och vattenland. Här finns det massor av spännande aktiviteter för dig och dina barn. Du har trafikbilar för de små, gocart, kanoter, hoppslott, karuseller och massor av olika vattenrutschkanor och pooler. De är också här det riktiga Villa Villekulla finns. Du kan också träffa Pippi då det under högsäsongen spelas Pippi-teater.

Dämbaskogens naturstig

På området i Fårö hittar du den vackra naturstigen som kallas Dämbaskogen. Här har det gjorts många lämningar från förr i tiden så som kalkugnar och olika stenrösen. Många av stenhögarna är gravar som är 2000-åriga och en mycket intressant upplevelse för dig som är intresserad av historia. Genom den ca 1.2 Km långa naturstigen finner du även informationstavlor för att få veta mer och upplevelsen blir än mer minnesvärd.

Bergmancenter

På Fårö hittar du också Bergmancenter där allt kring Ingmar Bergmans livsgärningar och konstnärskap återfinns. Du kan gå på föreläsningar, filmvisningar och olika utställningar. Varje år anordnas också Bergmanveckan med olika teman och aktiviteter. Här kan du läsa om tidigare gäster från bergmanveckan.

Krusmyntagården

Du som också vill ha matupplevelse på Gotland bör ta dig till Krusmyntagården. Där kan du både fika och äta mat men också handla växter från den egenodlade örtgården och gotländska varor så som vinbärssylt, saffransskorpor, honung och mycket mer.

Det finns massor att göra på Gotland. Sevärdheter och mat och dryck är det definitivt inte ont av. Passa på att besöka och smaka av allt du är intresserad av.